Nieuws Limburg “Stoppen met export naar VK is onmogelijk”

“Stoppen met export naar VK is onmogelijk”

“Stoppen met export naar VK is onmogelijk”

Om te vermijden dat een harde Brexit na 29 maart zal zorgen voor chaos aan de grenzen, heeft de top van de douane aan de bedrijven gevraagd om een pauze in te lassen voor hun handel met het Verenigd Koninkrijk. “Totaal verkeerd”, vindt Voka Limburg. “Alle instanties moeten de komende weken een tandje bijsteken, zodat ons handelsverkeer helemaal geen hinder ondervindt”, stelt Johann Leten.

De oproep van de douane-top om na 29 maart een Brexitpauze in te voeren, is volgens Voka – Kamer Limburg niet het juiste signaal. “Overheden en bedrijven moeten nu een versnelling hoger schakelen zodat de handel naar het Verenigd Koninkrijk kan gegarandeerd worden”, aldus Leten. “Wij van onze kant denken aan een Brexit-panel, waarin experten zetelen die onze kmo’s met raad en daad kunnen bijstaan in hun handelsactiviteiten met het Verenigd Koninkrijk.”

Dit initiatief komt bovenop het Brexit-Lab, waarin vooral grote Limburgse bedrijven al even geleden zijn gestart met het opstellen en uitvoeren van een zeer concreet, maatgericht actieplan. Nieuwe initiatieven moeten dezelfde garanties op een vlekkeloze overgang ook voor kmo’s kunnen bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Kopje-onder door de btw…

"Studies voorspelden het, en het wordt nu ook realiteit: de coronacrisis is een liquiditeitscrisis geworden. Voor de ondernemingen die in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.