peter gillis oostappen

Strak businessplan: opvang asielzoekers levert 9,9 miljoen op

Ondernemer Peter Gillis, de overbekende uitbater van vakantieparken als Hengelhoef (Houthalen-Helchteren) en Blauwe Meer (Lommel) heeft aan de verhuur van zijn camping Parelstrand in Lommel tot dusver 9,9 miljoen euro nettowinst overgehouden van de opvang van asielzoekers.

Peter Gillis, gekend van onder meer de realitysoap Massa is Kassa, heeft al een aardige stuiver verdiend aan de verhuur van Parelstrand aan de overheidsinstantie voor opvang, Fedasil. De asielzoekers, die er al sinds 2016 verblijven, leverden Gillis een nettowinst van bijna 10 miljoen euro op. Een lucratieve business dus. Aangezien Fedasil de overeenkomst verlengde tot medio 2025, zal Gillis blijven fungeren als gastheer voor de buitenlandse ontheemden.

Of de Noord-Limburgse ondernemer met zijn Oostappen-groep dan een uitstekende neus voor zaken heeft? Niet altijd, want zijn park in Houthalen-Helchteren boekt al jaren verlies, en Blauwe Meer ziet de exploitatievergunning verstrijken. Ook in Nederland, de thuishaven van Peter Gillis, werden er al 9 parken aan de ketting gelegd wegens problemen met gerecht en overheid. Geen erg, want Gillis kan nog wel even voort!