Nieuws Limburg Stripper maakt opwachting bij P&V Panels

Stripper maakt opwachting bij P&V Panels

Stripper maakt opwachting bij P&V Panels

P&V Panels uit Heusden-Zolder heeft fors geïnvesteerd in een nieuwe machine die het productieproces enorm zal versnellen en de foutenmarge drastisch moet verlagen. “De automatisering van repetitieve taken is bovendien nodig om tijd vrij te maken voor onze technisch geschoolde medewerkers”, zegt CEO Joris Vrancken.

De gloednieuwe Komax Zeta 640 van elektrische bordenspecialist P&V Panels knipt, stript en labelt de elektrische kabels. Deze automatisering zorgt ervoor dat dat het voor de bordenbouwer bijna onmogelijk wordt om nog een draad verkeerd aan te sluiten. “Elke draad is gemarkeerd met begin- en eindpunt én wordt precies op maat gesneden”, legt Director Sales en Marketing, Koen Pellaers, uit. “Door die markering moeten we niet elke keer naar het plan kijken om te zien waar die draad aangesloten moet worden. Zo winnen we snelheid en kunnen onze bordenbouwers zich nog meer concentreren op de kern van hun taak. Volgens onze berekeningen heeft deze investering zich na drie jaar al terugverdiend.”

En er is nog een groot voordeel. “Ik moet u niet vertellen dat technisch geschoold personeel schaars is”, aldus CEO Joris Vrancken. “De ‘war for talent’ woedt in alle hevigheid. Dat we de repetitieve taken automatiseren, laat ons toe om de ervaring van onze mensen in te zetten voor de complexere vraagstukken. Dat biedt al een deel van de oplossing. Intussen blijven we op zoek naar bijkomend gekwalificeerd personeel, vooral bordenbouwers en engineers zijn meer dan welkom”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bilzen, Hamont-Achel
Bilzen

Palmaers palmt Noord-Limburg in

De gekende groep voor werkmaterialen Palmaers heeft een participatie van 50% genomen in doe-het-zelfzaak Kluspunt in Hamont-Achel. Er werd meteen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.