stvv genk toerisme

STVV en KRC Genk helpen om toeristen te lokken

Toerisme Limburg en Voka Limburg hebben de twee Limburgse eersteklasseploegen aan de mouw getrokken om meer toeristen -en dus inkomsten- naar onze provincie te lokken. Buitenlandse voorbeelden tonen immers aan dat voetbalfans graag georganiseerde trips boeken, waarbij het bijwonen van een wedstrijd gecombineerd wordt met lekker eten en drinken, een zacht bed en mogelijk nog wat bezienswaardigheden. Dat alles zal nu in pakketten worden aangeboden.

“Het Voetbal Plus-pakket is een mooie manier om een nieuwe doelgroep van toeristen aan te spreken”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme. “Meer instroom van toeristen is goed voor onze economie en welvaart. Bovendien zetten we Limburg met dit initiatief opnieuw neer als sterk merk.”

Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk, vult aan: “Voetbal en toerisme is een combinatie die aanslaat. Supporters krijgen dankzij het Voetbal Plus-pakket een totaalervaring aangeboden, met meer comfort en extra beleving.” Bezoekers worden zo aangemoedigd om een overnachting te koppelen aan hun wedstrijdbezoek. Als bijvoorbeeld Club Brugge uit speelt in Sint-Truiden of Genk krijgen de supporters (waar geen combi-regeling voor geldt…) telkens een overnachtingsmogelijkheid bij de match aangeboden. Bij aankomst in het hotel ontvangen ze dan een Limburg-pakket dat hen warm maakt om de provincie verder te ontdekken.

“Een mooi initiatief dat onze club vanzelfsprekend ondersteunt”, voegt Marieke Höfte, voorzitster van STVV, toe. “Hiermee kunnen we een van de belangrijkste troeven van Limburg in de verf zetten. De twee eersteklasseclubs in één provincie zijn een echte publiekstrekker. Alle troeven zijn voorhanden om de voetballiefhebber in de watten te leggen.”