VDAB_Afbeelding

Succesvol switchen naar IT

PeopleWare werkt al zeven jaar samen met de VDAB voor het invullen van vacatures. Dat doet het bedrijf uit Lier via het project Switch2 IT. Het gaat om een succesvolle samenwerking tussen de VDAB, Hogeschool PXL Hasselt, Erasmushogeschool Brussel en Agoria.

“Binnen Switch2 IT, een leer-werktraject van 3 jaar, volg je de eerste 9 maanden een voltijdse opleiding Java-ontwikkelaar of .NET-ontwikkelaar. Je krijgt 4 dagen per week les in een VDAB-opleidingscentrum en 1 dag per week in een hogeschool. Vanaf maand 10 werk je 4/5de als softwareontwikkelaar en volg je één dag per week les in een hogeschool”, legt Karl Roosen van de VDAB uit.

“Dankzij dit traject hebben wij al een paar goede werkkrachten kunnen vinden”, zegt Niels Bartholomeus van PeopleWare. “Het zijn vaak mensen die al een loopbaan achter de rug hebben en getuigen van een goede werkethiek. De switch loont!”

Hulp nodig bij het vinden van goede kandidaten voor je vacatures? Daarvoor kan je bij VDAB terecht. Meer info vind je op deze website.

 

VDAB verzekert, organiseert en bevordert in het belang van werkgevers, werknemers en werkzoekenden de arbeidsbemiddeling, begeleiding en opleiding met het oog op de levenslange en duurzame inschakeling op de arbeidsmarkt van werkzoekenden en werknemers.