Nieuws Limburg Super start-up Small Teaser stopt stante pede

Super start-up Small Teaser stopt stante pede

Super start-up Small Teaser stopt stante pede

Het digitale uitgeverijplatform Small Teaser heeft besloten om zijn activiteiten te beëindigen. Ondanks een mooie groei bleek het onmogelijk om de nodige cofinanciering te vinden. Erg jammer, want er waren amper twijfels over de potentie van de vaak gelauwerde start-up, die door de tweeling Ruth en Stijn Janssens in 2015 in het leven was geroepen.

Small Teaser is een IT-bedrijf dat een platform heeft ontwikkeld om digitale magazines en andere publicaties op te maken en te verspreiden. Er hangt een verdienmodel aan vast, waarbij adverteerders verschijnen bij veel gelezen artikels. Small Teaser won vele prijzen, waaronder die voor beste jonge vrouwelijke ondernemer (2016) en Start-up of the Year (2017). Midden 2017 werd nog 800.000 euro vers kapitaal opgehaald bij onder andere investeringsfonds LRM, accelerator The Co-Foundry en enkele business angels zoals Frank Bekkers en Bart Claeys.

“We bereikten de afgelopen maanden mooie resultaten met een groei van 10% op de voornaamste KPIs”, licht Ruth Janssens, stichter en zaakvoerder, toe. “Ondanks de ruim duizend schrijvers en editors wereldwijd die het platform telde, lukte het niet om de nodige cofinanciering te verzamelen voor de verdere groei. We wisten dat het een uitdaging was om in België een serie A-financiering te finaliseren voor een media- en advertentie start-up met B2C-aanpak. Dit businessmodel ligt meestal buiten het interessegebied van de meeste Belgische investeringsfondsen. Dat maakte ons te afhankelijk van buitenlandse fondsen, waar we wel op de radar kwamen, maar onder meer door een gebrek aan concreet netwerk, tijd te kort kwamen.”

“Bovendien was het onverwachte vertrek van een co-founder vorig jaar, een recente tegenvaller waarbij het bedrijf kostbare tijd heeft verloren.” En tijd is geld voor een technologische start-up. “Organische groei is in onze branche te traag om concurrentieel te zijn”, aldus Ruth Janssens.

Ze besluit met een dankwoord: “Vooral aan de adviseurs en investeerders, waaronder LRM, die tot op het laatste moment in ons bleven geloven. En ook naar de schrijvers, editors en adverteerders die een essentieel onderdeel zijn geweest voor het succes van Small Teaser.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.