fam cretskens

Supermarkten komen handen te kort: 750 jobs open

De Limburgse supermarkten zitten met de handen in het haar. De eindejaarsperiode is sowieso altijd razend druk, maar door corona zijn er nog veel meer levensmiddelen nodig. De teller van vacatures blijft intussen staan op 750... Help!

Een jaar geleden klonk al dezelfde oproep om nieuwe medewerkers naar de voedingsdistributie te lokken. Ook toen telde uitzendkantoor Flexer 750 openstaande jobs bij de diverse Limburgse supermarkten. De situatie is er dus absoluut niet op verbeterd. Integendeel: door de eindejaarsdrukte en de sluiting van de horeca zal het tekort verder oplopen.

"We zijn al sinds vorig jaar op zoek naar helpende handen", getuigen Jerica en Orfea Cretskens van de grote retailgroep Cretskens. "Door corona is de behoefte alleen maar groter geworden. Ook op lange termijn is er werkzekerheid. We zoeken gemotiveerde mensen die met een passie voor de distributie hier een carrière willen uitbouwen."

Uitzendkantoor Flexer wijst er bovendien op dat een aantal van de huidige medewerkers mogelijk nog zullen uitvallen door ziekte of quarantaine. "En die moeten ook nog vervangen worden, bovenop de traditionele drukte", zegt Joël Stockmans van Flexer. Het uitzendbureau heeft alvast een spoedcursus uitgewerkt om nieuwe kandidaten in ijltempo op te leiden.  "Corona-proof, zodat enthousiaste nieuwkomers direct inzetbaar zijn", besluit Stockmans.

Een reportage over dit nieuwsbericht kan je ook bekijken via deze link.