hemelrijk hasselt

’t Hemelrijk in Hasselt na 3 jaar herboren

Het was al 3 jaar geleden dat er nog eens zattemansklap werd verteld op het terras van Het Hemelrijk. Althans, aan het café in Hasselt en niet in Sint-Niklaas... Maar daar komt nu verandering in, want woensdag heropent de legendarische zaak van de intussen overleden Mimo Di Noi met de nieuwe uitbaters Jurgen Kauczor (49) en zijn dochter Kaylee (22).

Al bijna drie jaar staat café ’t Hemelrijk in de gelijknamige straat leeg. De bekende cafébaas Mimo Di Noi overleed op 12 januari 2021 op 61-jarige leeftijd plots aan hartfalen. In twintig jaar tijd had hij het café uitgebouwd tot een van de bekendste biercafés van Limburg en omstreken, met enkele honderden bieren op de kaart.

De vroegere bezoekers kunnen er vanaf woensdag opnieuw terecht. “We hebben het nog wat gezelliger gemaakt dan vroeger”, zeggen Jurgen en Kaylee in HBvL. “Ons doel is om er een leuke plek van te maken waar je vanaf 10 uur al een lekkere koffie kunt drinken. Of dat je bijvoorbeeld na het werk naar hier afzakt voor een pintje en een leuke babbel.”

In ’t Hemelrijk zullen Jurgen en Kaylee onder meer cocktails en ‘Hemelse tapasplanken’ serveren. De bierkaart wordt beperkt tot een 40-tal keuzes. "Wat we ook anders willen doen, is om achteraan in de zaak optredens te laten plaats vinden. Allerhande muziekgenres zullen aan bod komen, maar ook bijvoorbeeld comedy”, besluiten Jurgen en Kaylee.

(Foto: Karel Hemelrijckx)