vitamientje

’t Vitamientje gaat op in grotere groep

't Vitamientje, de gekende klein- en groothandel in groenten en fruit van de familie Bollen, behoort voortaan tot de groep Euro Gijbels.

't Vitamientje is een hecht familiebedrijf waar intussen de tweede generatie de handen uit de mouwen steekt. Mama Irène Jeuris startte in 1982 met een klein fruitwinkeltje op de Havermarkt in Hasselt, daarbij geassisteerd door haar man Maurice Bollen, die als aankoopverantwoordelijke ging fungeren. Hun zoon Hendrik Bollen legde zich na zijn studies als handelsingenieur toe op het uitbouwen van de groothandel, terwijl dochter An Bollen werd aangesteld als verantwoordelijke voor de winkels. In deze constructie groeide het bedrijf uit tot een gevestigde waarde in Limburg, met meer dan 40 werknemers.

In maart jongstleden werd de verkoop van 't Vitamientje aan sectorgenoot Euro Gijbels geofficialiseerd. De overnemer, met hoofdzetel in Geel, is ook een erg gekend familiebedrijf, dat al in 1949 werd opgericht. Intussen staat met John en Jolene de vierde generatie aan het hoofd van de internationale groep. Er wordt jaarlijks meer dan 100 miljoen ton fruit en groenten geteeld (onder meer in de eigen productievestigingen in Spanje) en verdeeld (vanuit Geel).

Het doel van de overname is om de synergievoordelen uit te spelen in de verdere groei van beide ondernemingen.