T2 Campus

T2 zoekt de K3 van de slimme industrie

Een half jaar geleden opende in Genk de befaamde T2-campus, die volledig in het teken staat van praktijkgerichte opleidingen in technologie en innovatie. Om enkele nieuwe opleidingstrajecten af te stemmen op de behoeften van de bedrijfswereld, is T2-campus op zoek naar een uniek drietal van nieuwe collega's.

T2-campus op het Thorpark in Genk is een initiatief van Syntra Limburg, VDAB en Stad Genk om mensen klaar te stomen voor ondernemerschap en tewerkstelling in de technologische sector. Er zijn al diverse opleidingen op kruissnelheid, meer bepaald in thema's als nieuwe materialen, elektro, IT en nieuwe energie. "Dagelijks staat een team van Innovathoren, zoals wij onze collega's noemen, klaar om de laatste trends in de bedrijfswereld om te zetten in inspirerende opleidingen en interessante events", zegt Dirk Vanstipelen, voorzitter van T2. Zo werden de opleidingen Batterijspecialist en Blockchain Developer speciaal voor de nieuwe campus ontworpen.

“Er zitten nog heel wat nieuwe cursussen in de pijplijn”, aldus nog Vanstipelen. "Voor de ontwikkeling hiervan gaan de Innovathoren langs bij bedrijven om hun noden in kaart te brengen, meer specifiek in domeinen als Augmented Reality, Virtual Reality, industrie 4.0, Internet of Things en E-mobility.”

“Om dit te realiseren breiden we ons team uit met drie nieuwe profielen, waaronder iemand voor Smart Technology, een collega gespecialiseerd in E-mobility en een Community Builder. Eens deze mensen op kruissnelheid zijn, zullen niet veel later de opgeleide specialisten klaar staan voor de Limburgse arbeidsmarkt."