the maxx

Tamer geeft vonken in Zolder

TheMax, het grootschalige horeca-concept van ondernemer Tamer Cankurtaranoglu op de Zolderse mijnsite, is een primeur rijker. Voor het eerst in Limburg worden er 4 snelladers van 120 kW geplaatst in een privéproject. "Een tankstation voor elektrische voertuigen is de absolute toekomst", aldus Tamer.

TheMax bestaat uit diverse horecagelegenheden, met onder meer een hotel met wellnessfaciliteiten, feestzalen, een jazz-café en een heuse sigarenclub. Stap voor stap worden de diverse onderdelen opgebouwd en uitgerold. Tamer Cankurtaranoglu wil daarbij de nauwe band met het rijke verleden van de site bewaren. Zo is de naam van feestzaal Le Grand een knipoog naar de laatste directeur van de mijn, Jos Le Grand.

De ondernemer wil tegelijk ook vooruit kijken. Daarom heeft hij samen met Go-Blue, het productie- en distributiebedrijf van elektrische laadstations van de Hasseltse ondernemers Frank Ignoul en Christiaan Kastrop, een 'elektrisch tankstation' besteld. "Naast een resem AC-laadstations gaan we ook een viertal DC-snelladers plaatsen van 120kW", aldus Tamer. “Om te beginnen, want als alle faciliteiten hier actief zijn, wordt het aantal laadfaciliteiten verder uitgebreid. Een tankstation voor elektrische voertuigen is de absolute toekomst. En daar zal ik samen met de stad ook mijn schouders onder gaan steken. Het is ook een symbolische evolutie. Vroeger haalde mijn vader hier de brandstof uit de steenkoolmijn, vandaag lever ik op dezelfde plaats de energie van de toekomst. Daarmee is de cirkel rond, en dat doet mij wel deugd”, zo sluit hij af.