Taste Catering opent eventlocatie in Heusden-Zolder

Vrijdag heeft Watt17 officieel zijn deuren geopend. Verdeeld over twee verdiepingen van het geklasseerde ECR-mijngebouw in Heusden-Zolder, wordt het een nieuwe locatie voor zakelijke of private evenementen.

Tom De Weyer en zijn partner Sophie Naze, baten hier nu al Taste Catering uit en gaan de rest van het gebouw ter beschikking stellen als feestzaal. Er is een multifunctionele zaal van 400 m² op het gelijkvloers, en een bovenverdieping van 1.200 m².

Watt17 TAste CateringDe naam Watt17 verwijst enerzijds naar de voormalige elektriciteitscentrale die zich in het mijngebouw bevond, en anderzijds naar het huisnummer. De centrale werd in 1925 gebouwd en voorzag met 15 handgestookte stoomketels de mijnsite van stroom. De mijn sloot in 1992 en het gebouw werd vanaf 1997 gerestaureerd.

Vorig jaar was er nog enige opschudding rond het gebouw toen gemeenteraadslid Bruno Buyse zijn plannen ontvouwde om hier een nieuw cultureel centrum in onder te brengen. Dit leidde uiteindelijk tot een totale versnippering van de lokale N-VA en een politieke poppenkast in de gemeenteraad.