Nieuws Limburg TCS levert hypermodern dak voor Londens station

TCS levert hypermodern dak voor Londens station

TCS levert hypermodern dak voor Londens station

Het staalconstructiebedrijf TCS uit Houthalen-Helchteren gaat de stalen steunpunten maken voor het nieuwe station Canary Wharf in Londen. Voor TCS heeft de prestigieuze opdracht een waarde van 1,35 miljoen euro.

canary wharf TCSIn Londen wordt momenteel een plan uitgevoerd om een nieuwe ondergrondse spoorverbinding van oost naar west aan te leggen. Er komen ook acht nieuwe stations, waaronder dat van Canary Wharf. TCS (voorheen Timmers Cranes en Steelworks) heeft van dakconstructeur Wiehag de opdracht gekregen om daarvoor 560 heel speiciale stalen verbindingsstukken te ontwerpen en te maken. Die moeten de houten liggers van het dak aan mekaar sluiten.

TCS mag ook de 80 meter lange randboog berekenen en fabriceren. “Een serieuze uitdaging voor de ingenieurs, tekenaars en vakmensen in ons atelier,” klinkt het bij TCS. Tegen het eind van dit jaar moet de opdracht klaar zijn. Bij TCS , met dochters in Duitsland en Tsjechië, werken momenteel zo’n 130 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.