Nieuws Limburg TCS levert kranen voor 1,3 miljoen aan Nuon

TCS levert kranen voor 1,3 miljoen aan Nuon

TCS levert kranen voor 1,3 miljoen aan Nuon

Volgende maandag worden vanuit Houthalen-Helchteren de eerste onderdelen getransporteerd voor een grote energiecentrale die Nuon momenteel in Amsterdam laat bouwen. TCS (Timmers Cranes and Steelworks) kreeg de opdracht voor de studie, fabricage, levering en installatie van 2 gigantische kranen in het turbinegebouw. De bestelling heeft een waarde van ruim 1,3 miljoen euro.

De twee loopkranen dienen eerst voor de montage van de volledige stoom- en gasinstallatie (STEG) en worden later gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden en tijdens revisies. De meest bedrijfskritische kraan wordt uitgerust met ’tele-service-technologie’. Zo kan TCS de kraan van op afstand monitoren en bij eventuele storingen een correcte analyse maken zonder ter plaatse te moeten gaan.

De nieuwe elektriciteitscentrale in Amsterdam wordt gebouwd door Siemens Energy. Ze moet eind 2012 operationeel zijn en zal dan ongeveer 435 MW leveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.