Gitte_gert_Patrick_Caroline_FarmFun_light

Teambuilding tussen de koeien wordt franchiseketen

FarmFun, het Limburgse bedrijf dat teambuildings op de boerderij organiseert voor bedrijven en verenigingen, opent in april zijn tweede vestiging in Essen. Zaakvoerders Patrick Weltjens en Caroline Van Dijck kiezen voor een franchisesysteem, waarbij andere landbouwbedrijven het concept van FarmFun kunnen overnemen.

Koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen… Het zijn innovatieve termen die de activiteiten omschrijven op het melkveebedrijf in Bocholt. “De formule slaat vooral aan omdat wij niet kiezen voor één activiteit, zoals bowlen of karten, maar de gasten een brede waaier van leuke attracties voorschotelen”, zegt Patrick Weltjens. “Het succes wordt bovendien bepaald door onze weersonafhankelijke indoor-accommodatie.”

FarmFun heeft in Bocholt de maximale capaciteit bijna bereikt. “In 2017 kregen we 6.000 mensen op bezoek. Zo’n 140 bedrijven en verenigingen organiseerden bij ons een teambuilding. Omdat we een hoge kwaliteit willen blijven bieden, zoeken we nu uitbreiding. Bij voorkeur iets centraler in het land, omdat Bocholt voor een aantal groepen nogal ver is. Zo is het idee ontstaan om het FarmFun-concept te kopiëren naar andere provincies. FarmFun Essen is de eerste franchise. Gert Godrie en Gitte Martens gaan hiermee van start in april.”

Het streefdoel is één FarmFun in elke Belgische provincie. “We zoeken dus meer melkveebedrijven die gerund worden vanuit een innovatieve, enthousiaste mindset”, besluit Patrick.