Tectum spendeert 10 miljoen aan extra gebouwen

Goup Biesmans

De Genkse groep Tectum, actief in dak- en gevelwerken en groothandel in bouwmaterialen, investeert op dit moment 10 miljoen euro in nieuwe gebouwen. Vooreerst in een logistiek centrum en nieuwe hoofdzetel in Genk. Dat wordt de nieuwe bestemming van het gebouw van Cavale, tegenover Ford Genk.

De Genkse groep Tectum (Latijn voor ‘dak’) groeit snel. De familiale groep van Jean Biesmans en zijn zonen Yves en Filip (foto), wist de omzet in vijf jaar tijd te verdubbelen tot 101 miljoen euro vorig jaar. Door deze groei is er extra ruimte nodig.

“We hebben het gebouw van Cavale, dat in 2011 failliet werd verklaard, vorig jaar van de curator kunnen overnemen", zegt CEO Rudy Evens. "Deze oppervlakte van 14.000 m² maken we momenteel klaar om er ons nieuw centrum voor logistiek en aankoop in te vestigen. We hopen binnen twee weken al te kunnen verhuizen." Daarnaast gaat Tectum er ook 2.600 m² kantoren in vier verdiepingen bijbouwen. Dat gedeelte moet volgend voorjaar klaar zijn. Alles samen zullen er 65 tot 70 medewerkers hun nieuwe werkplek krijgen.

Dat zijn niet de enige bouwplannen van Tectum. Er komen in Hoboken ook nieuwe kantoren voor de bedrijven Tectum Aluminium en Tectum Roofcomfort. Die werken worden volgend jaar aangevat. “Alles samen goed voor een investering van 10 miljoen euro,” rekent Rudy Evens voor. Tectum Group blijft ook actief op het overnamepad. “Vorig jaar alleen al kwamen er vier filialen bij. We blijven actief speuren naar opportuniteiten, niet alleen in België, maar vooral in Nederland.”