Telecom-installateur stapt in verlichtingsbranche

Het Beringse bedrijf Technical Services Belgium (TSB) boort een nieuwe markt aan. De plaatser en hersteller van vooral telecominstallaties voor Telenet en Belgacom, gaat nu ook de verlichting in bestaande bedrijven vervangen door zuiniger LED-lampen. Jaga in Diepenbeek is de eerste grote klant voor TSB Relighting.

TSB Jaga Roel KoningsNaast telecom zorgt TSB ook voor de aanleg van gas en elektriciteit. Vanuit Beringen worden er dagelijk zo'n 180 techniekers op pad gestuurd. Roel Konings (31), die de rol van zaakvoerder van zijn vader Ivan heeft overgenomen, wil nog meer business-units ontwikkelen. Zoals relighting. "Onze extra troef is dat wij voor de financiering van dergelijke projecten een beroep kunnen doen op een leaseformule van Philips Lighting Capital," aldus Roel Konings (midden op de foto). "Dankzij deze voorfinanciering kan het bedrijf onmiddellijk van de voordelen genieten zonder in één keer een zware investering te moeten doen.”

De eerste grote klant van TSB Relighting is de Diepenbeekse producent van verwarmingstoestellen Jaga. “Wij zijn al vier jaar bezig met de problematiek van relighting,” zegt Danny Indestege van Jaga. “We hebben tot nog toe de boot afgehouden, omdat er altijd wel onduidelijkheid bleef over de leveranciers, kwaliteit en/of garantie. Totdat we TSB tegen het lijf liepen.” Bij Jaga worden op dit ogenblik zo’n 3.200 TL-lampen in drie hallen vervangen door LED-tubes. In het beste scenario daalt daardoor het elektriciteitsverbruik met 66%. De CO2-uitstoot daalt met zelfs 70%.