brussels beer challenge

Ter Dolen gekroond tot Belgische Revelatie van 2019

Op de wereldvermaarde wedstrijd Brussels Beer Challenge is Brouwerij Ter Dolen uit Houthalen-Helchteren als één van de grote winnaars uit de bus gekomen. Het bedrijf van Mieke Desplenter won maar liefst 2 gouden medailles en werd uitgeroepen tot Belgische revelatie van 2019.

De Brussels Beer Challenge is een internationale competitie waar honderden brouwerijen uit alle uithoeken van de wereld aan meedoen. In tientallen categorieën gaan de grootste kenners op zoek naar de crème de la crème van de bierwereld. Het mooie ervan is dat heel kleine producenten erin slagen om grote, gevestigde waarden de loef af te steken. Ter Dolen was daar in de editie 2019 een mooi voorbeeld van. Niet alleen kaapte de Ter Dolen Armand een gouden plak weg in de categorie bitter blond/golden ale, hetzelfde lot was de Ter Dolen Blond beschoren in de categorie abbey/trappist style blond. Datzelfde bier werd bovendien uitgeroepen tot Belgian Revelation 2019.

Mieke Desplenter was in haar nopjes met de prestigieuze onderscheiding. Samen met haar team nam ze de honneurs waar op de officiële prijsuitreiking. “Een betere motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan, is haast ondenkbaar”, vertelt ze.

Op het bierfestival vielen overigens nog 2 Limburgse brouwerijen in de prijzen: Cornelissen uit Bree pakte brons met de Cornelissen Luxury Lager (categorie International Pilsner) en brouwerij Kompel won een zilveren medaille met de Kompel Bovengronds (categorie bitter blond/golden ale).