Nieuws Limburg Terugval Limburgse economie valt reuzegoed mee

Terugval Limburgse economie valt reuzegoed mee

Terugval Limburgse economie valt reuzegoed mee

Waar enkele maanden geleden nog werd voorspeld dat onze bedrijven dit najaar een flinke oplawaai zouden krijgen, blijkt in de praktijk het dipje nog best mee te vallen. De conjunctuurbarometer van Voka Limburg voorspelt een zachte landing van 2018. Bijna alle sectoren scoren boven verwachting.

“De krimptendens die in januari 2018 van start ging zet zich onverstoord verder”, merkt Johann Leten. “Maar net zoals vorige maand is de terugval nu minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden. Alle sectoren dragen hier positief aan bij. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit de wind in de zeilen. De automobielsector doet het beter dan een jaar geleden en de toeristische sector zit in een expansiemodus. De totale werkloosheid, tot slot, blijft onder het niveau van een jaar geleden. Tellen we daarbij dat het aantal starters opnieuw op recordkoers zit, dan kunnen we alleen maar blij zijn met al deze positieve tendensen.”

Johann Leten besluit: “Om opnieuw te kunnen groeien, blijven we wel hameren op het belang van geschikte werkkrachten te vinden. Als één op de twee Vlaamse werkgevers aangeeft dat dit gebrek de voornaamste belemmering is voor groei, dan moeten we deze kink in de kabel dringend ontwarren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.