Nieuws Limburg Tessenderlo verwacht flinke groei, maar beleggers straffen af

Tessenderlo verwacht flinke groei, maar beleggers straffen af

Tessenderlo verwacht flinke groei, maar beleggers straffen af

Chemiebedrijf en meststoffenfabrikant Tessenderlo Groep doet het prima. Zonder het wisselkoerseffect steeg de omzet in de eerste jaarhelft van 2016 heel lichtjes in vergelijking met een jaar voordien. De divisie voor industriële oplossingen (zoals Dyka Plastics in Overpelt) groeide fors, terwijl die voor de meststoffen wat terrein moest prijsgeven. Intussen worden er nog 3 nieuwe fabrieken bijgebouwd in de VS en Frankrijk. Die moeten tegen volgend jaar operationeel zijn en de omzet een boost geven.

De netto financiële schuld van Tessenderlo Groep zakte, terwijl de winst nagenoeg gelijk bleef (40,3 miljoen euro). De REBITDA steeg in het eerste semester van 2016 met 15,6%. De prognose is dat dit cijfer kan worden doorgetrokken voor de rest van het jaar. Uitstekend nieuws, zou je denken. Maar niet voor de beleggers. Aangezien Tessenderlo eerder een winstverwachting van 20 procent had vooropgesteld, reageerden de beleggers ontgoocheld. De koers van het aandeel verloor dan ook 3,7 procent…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.