Thomas is meest vernieuwende tuincentrum van Europa

Na de verdienstelijke nominatie, is bloemen- en plantencentrum Thomas uit Hasselt nu ook daadwerkelijk winnaar geworden van de Europese Graines D'Or Awards. Hiermee wordt Thomas als enige Belgische bedrijf bekroond voor het meest vernieuwende tuincenterconcept van Europa. De gouden medaille werd zopas uitgereikt in het Lido op de Parijse Champs Elysees.

"Toen we hoorden dat we een nominatie hadden voor de Graines D’Or waren we tegelijk verrast en heel blij,” zegt zaakvoerder Eddy Thomas. “Dat we nu ook nog gewonnen hebben, is voor ons een fijne erkenning van de inspanningen die we elke dag doen om onze klanten telkens opnieuw een fantastische winkelervaring te bezorgen. Die prijs is geweldig en we zijn er echt trots op, maar natuurlijk zijn we ook bijzonder blij dat onze klanten tevreden zijn.”

Het familiebedrijf Thomas ging van start in de jaren '60, en groeide al heel snel uit tot een bloeiende zaak. Meermaals getroffen door brand, liet de familie zich niet van de wijs brengen om de verdere groei te realiseren. In de jaren ’90 namen de vier zonen en hun partners het voortouw in de aansturing van de zaak. Vandaag is Thomas ondergebracht in een opvallende constructie van staal en glas, die symbool staat voor de vernieuwing die Thomas in de sector wil brengen.