Nieuws Limburg Tienduizenden euro’s vallen in goede handen

Tienduizenden euro’s vallen in goede handen

Tienduizenden euro’s vallen in goede handen

De vrijgevigheid van Limburgse bedrijven kent geen grenzen. De afgelopen weken zamelden de personeelsleden van diverse organisaties tienduizenden euro’s in voor het goede doel en het milieu. We pikken er de initiatieven uit van Eurosys, Decathlon, Tectum, Maasmechelen Village, Jagersborg én Een Hart voor Limburg.

We steken van wal met de Tectum Group van de familie Biesmans, die de werknemers wist te mobiliseren om maar liefst 15.000 euro in te zamelen. Dankzij activiteiten als een quiz, biertasting of voetbalpronostiek konden 6 organisaties een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen.

IT- en telecomleverancier EuroSys organiseerde vorig weekend een sponsorwandeling van hun hoofdzetel in Houthalen naar het gebouw van Bednet in Leuven. Bednet is een vzw die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen van thuis uit de lessen kunnen volgen. De tocht bracht bijna 5.000 euro in het laatje.

Eveneens in het voorbije weekend, droeg Decathlon een steentje bij aan de World Cleanup Day. In Maasmechelen werd een ‘ecorun’ op poten gezet, waarbij de lopers onderweg afval moesten oprapen (plogging). Niet alleen de sporters maar dus ook de omgeving werd er fitter van…

Ook uit Maasmechelen: de fietstocht vanuit Maasmechelen Village naar Knokke (en terug!) die 15 dappere amateurs hebben ondernomen om geld in te zamelen voor de Warmste Week. Onder impuls van Kenneth Ramaekers (ex-Modemuseum en PXL) werd zo’n 6.500 euro verzameld.

En nu we toch aan de Maaskant zijn: een actie uit Maaseik, waar diverse bedrijven van het industrieterrein Jagersborg een grote opruiming van zwerfvuil organiseerden. De vzw OJM, Quares en firma’s als Bergoens, Leon Peters, Cevan, Deeder Deco, Ophardt, Prooenergy, Stalling de Jagersborg, Publisor, Van Dinter, Decoene Porsch Parts en Original Fireworks, maakten de hele omgeving schoon.

Uw bedrijf mag uiteraard niet onderdoen…. Via Een Hart voor Limburg is het heel makkelijk om uw wagonnetje aan een nobel initiatief te koppelen. Slechts enkele voorbeelden: samen koken met gouverneur Herman Reynders op 9 oktober of deelnemen aan de bedrijvenkwis De Snuggerste Staf… (alle info op deze website).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.