limoco overdracht

Tim moet het waarmaken bij Limoco

Na een overgangsperiode van bijna 3 jaar heeft Tim Stinkens de leiding van het bedrijf van zijn vader Jan overgenomen. “Ik zal met Limoco dezelfde koers blijven varen als mijn vader altijd gedaan heeft", zegt hij. "Het is dankzij zijn visie en zijn inspanningen dat ons bedrijf vandaag een zeer gedegen en betrouwbare reputatie heeft."

Limoco werd 45 jaar geleden opgericht als ‘Limburgse Montage en Constructie.’ Sinds 2004 is het bedrijf volledig in handen van de familie Stinkens en is het zich ook volledig gaan toeleggen op ontstoffing (voornamelijk voor schrijnwerkerijen, houtbewerkingsbedrijven en interieurbouwers) en ventilatieoplossingen voor zeer uiteenlopende industriële toepassingen (vb. afzuigen van dampen, warmte, maar ook van productieafval voor recyclage, enz.). Limoco heeft een bijzondere expertise in maatwerkoplossingen voor de voedingssector.

De onderneming groeit jaarlijks met 10%. “Daarom hebben we in 2017 geïnvesteerd in 625 m² extra magazijnruimte en machines", aldus Tim Stinkens. "Op dit moment zijn we opnieuw met een uitbreiding van de bedrijfshal bezig, goed voor nog eens 700 m²."

De verdere groei zal onder impuls van de nieuwe zaakvoerder gebeuren. "We voeren daarbij een beleid dat mee is uitgestippeld door onze medewerkers", zegt Tim Stinkens. "Zij hebben hun mening mogen geven over de toekomst. Hun input is heel waardevol en helpt ons om Limoco klaar te stomen voor de volgende decennia”, besluit hij.