TCS 2

Timmers neemt fabrikant in Duitsland over

De Limburgse familiale groep Timmers, gekend onder de bedrijfsnaam TCS, heeft het Duitse bedrijf Wilhelm Spiess overgenomen. Beide ondernemingen zijn ontwerpers en bouwers van industriële hijstoestellen. Door de combinatie ontstaat een te duchten specialist van Europees niveau. Voor Timmers is het al de derde participatie in Duitsland na staalbouwer Epesta (Blankenburg, 1992) en het ingenieur- en architectenbureau Lievens und Partner (Aken, 2010).

Wilhelm Spiess bestaat al sinds 1924 en is gevestigd in Sollingen (Nordrhein-Westfalen). Het contact met Timmers kwam toevallig tot stand, via een gezamenlijke componentleverancier. TCS was op zoek naar verdere uitbreiding op de Duitse markt, terwijl Wilhelm Spiess op termijn naar opvolging van het management zocht. "Het was een logische win-win-situatie", zegt Bert Zimmermann, CEO van TCS. "Een uitstekende match, want het partnerschap met Spiess is precies wat we zochten. Het is een bedrijf met een rijke geschiedenis, degelijke producten en goede vakmensen. We hebben elkaar herkend in ons engagement voor een uitstekende klantenservice.”

Beide bedrijven bouwen al vele jaren hun hijstoestellen volgens beproefde Duitse en Europese normen. “Door deze samenwerking krijgen we meer schaalgrootte en kansen om onze producten en diensten verder te verbeteren", aldus nog de CEO.