pb180514 platform eigenaars-ondernemers_low

Tinder om bedrijfsadviseurs te vinden

Voka Limburg lanceert een uniek online platform waarmee familiebedrijven eenvoudig op zoek kunnen gaan naar overnamedeals, externe managers en investeerders. Het bevat bovendien een wetenschappelijk onderbouwde tool om de perfecte Raad van Advies samen te stellen. “Een Vlaamse primeur”, zegt Bart Balis, voorzitter van de groep Eigenaars-Ondernemers bij Voka Limburg.

Bedrijven die een versnelling hoger willen schakelen vinden voortaan ook de nodige ondersteuning op de website van Voka Limburg. “Als eigenaar-ondernemer is het van bijzonder belang je te laten omringen met de juiste expertise", vindt Bart Balis. "We leren graag bij tijdens opleidingen en bij diverse netwerkgelegenheden wisselen we gedachten uit. Als aanvulling hebben we nu een online ontmoetingsplek voor Eigenaars-Ondernemers."

Het platform pakt uit met een unieke en wetenschappelijk onderbouwde match-making-tool voor het verbeteren of volledig samenstellen van een Raad van Advies. Die fungeert als klankbord voor het managementteam. “Het is weliswaar noodzakelijk om personen te vinden met complementaire kennis en vaardigheden om zo een grote heterogeniteit in expertise te verkrijgen. Daarenboven moet je een vlotte samenwerking kunnen garanderen. De tool houdt hier rekening mee en geeft suggesties aan de ondernemers. We zijn bijzonder trots op onze tool die wetenschappelijk onderbouwd is door UHasselt.”

Informatie op maat
Het platform beschikt daarnaast over diensten die interessant zijn voor familiebedrijven. Zo is er een database waar je op zoek kan naar externe managers of investeerders. Je vindt er een overzicht van de competenties en interesses van deze kandidaten. Ook informatie over overnamedeals kan je terugvinden via een samenwerking met KBC Match’it. Tot slot kan je als ondernemer ook vragen stellen en cases voorleggen in een gesloten community.

Dit platform wordt gratis aangeboden aan de leden van Voka Limburg.