Nieuws Limburg Toekomst van de vastgoedmarkt door de ogen van Immo Top Invest

Toekomst van de vastgoedmarkt door de ogen van Immo Top Invest

Toekomst van de vastgoedmarkt door de ogen van Immo Top Invest

De vastgoedwereld staat bekend als een harde wereld in constante verandering. Immo Top Invest, vastgoedexpert sinds 2008, loodst je door deze onzekere tijden en blikt vooruit op de toekomst.

Immo Top Invest werd in 2008 opgericht door Daan Mullens en zijn vrouw Sabrina Govaerts en is ondertussen uitgegroeid tot een dynamisch kantoor dat zich naast de verkoop van bestaand vastgoed ook toespitst op eigen projectontwikkeling. Rond de jaarwisseling zullen ze samen met hun team verhuizen naar een nieuw, uniek kantoor. “Het is een villa-appartementsgebouw met acht grote appartementen en onderaan een ruim kantoor dat gebaseerd is op authentieke gebouwen uit grootsteden. Het gebouw moest een referentie zijn naar onze manier van ontwikkelen. Het is een paradepaardje”, zegt Daan.

Originaliteit

Immo Top Invest streeft naar originaliteit in projectontwikkeling. “We proberen altijd iets uniek te doen met een gebouw. Er wordt niet aan copy paste gedaan. Zo bouwen we nooit allemaal dezelfde huizen in een verkaveling want elk project is een referentie naar je bedrijf”, legt Sabrina uit. “We bouwen geen eenheidsworst. Omdat we met verschillende architecten werken, kunnen we alle stijlen aan. We streven naar het exceptionele”, vult Daan aan.

Onzekere tijden

Vandaag is de vastgoedmarkt hevig aan verandering. “Het is heel belangrijk om zowel in de bestaande markt als nieuwbouwmarkt thuis te zijn. Ze communiceren heel fel met elkaar”, zegt Daan. “Na corona is het gevoel enorm veranderd en zijn huizen nog belangrijker geworden. Deze ervaring gebruiken we in onze projectontwikkeling.”

Er zullen de komende jaren minder huiseigenaars zijn. “Het wordt moeilijker om te kopen en ook het aanbod zal sterk dalen. Er zal minder nieuwbouw beschikbaar zijn waardoor bestaand vastgoed en de verhuurmarkt steeds belangrijker worden. In de makelaardij word je er op korte termijn mee geconfronteerd terwijl dit in nieuwbouw enkele jaren kan duren. We focussen voornamelijk op regio Midden-Limburg. Er wordt veel informatie vergaard over een relatief kleine regio, waardoor je weet wat er leeft. Je moet ook meer micromanagen dan vroeger. Daarom blijven we altijd nieuwe jobs creëren in het bedrijf.”

Samen sterk

De sleutel tot succes is een dynamisch team. “We hebben door de jaren heen geïnvesteerd in een volwaardig team van projectleiders, inkopers en verkopers. Ook beschikken we over een fotograaf die projecten in beeld brengt in alle verschillende fases”, zegt Daan. “Er staat fulltime iemand op de marketing van zowel de projectontwikkeling als makelaardij. Daarnaast steunt het bedrijf op een financieel directeur, commercieel directeur en directeur projectontwikkeling”, vult Sabrina aan.

Recent vervoegde een klantenbegeleider het team. “Deze persoon begeleidt onze klanten vanaf de ondertekening van de compromis. Op deze manier zien klanten de bouw evolueren en hebben ze een contactpersoon om keuzes zoals indeling en afwerking mee te bespreken”, zegt Sabrina. Daan en Sabrina zijn trotse bestuurders van Immo Top Invest. “Sabrina doet het operationele en runt het bedrijf terwijl ik me focus op de aankoop van projecten en het aansturen van de inkopers. We zijn complementair en bepalen samen de visie van het bedrijf”, zegt Daan.

Immo Top Invest is een vastgoedexpert in Limburg sinds 2008. Gestart met de verkoop van vastgoed, ondertussen uitgebreid met eigen projectontwikkeling en een topservice van a-tot-z.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.