Nieuws Limburg Tom Lambert schuift 500 meter op naar Comfort Energy

Tom Lambert schuift 500 meter op naar Comfort Energy

Tom Lambert schuift 500 meter op naar Comfort Energy

Tom Lambert, tot voor kort CEO van Delorge Groep, is door Francis Wanten aangesteld als nieuwe CEO van Comfort Energy Group. De aanstelling past binnen de structuurwijziging die de eigenaar in zijn volledige bedrijvengroep doorvoert. Onder de holding Hasco Invest komen 5 zelfstandige business-units, waaronder de brandstoffen en tankdiensten van Comfort Energy Group. Stefan Baeten, tot dusver CEO op groepsniveau, zal de leiding nemen over de afdeling Sustainable Energy Solutions.

“Het is om de forse groei van de voorbije jaren en de ambities voor de toekomst verder kracht bij te zetten, dat een wijziging in de structuur zit opdringt”, stelt Francis Wanten. “Concreet betekent dit dat de 5 verschillende business units (Vloeibare brandstoffen en tankdiensten – beter gekend als Comfort Energy Group – Sustainable Energy Solutions, Climagroup, Logistics en Real Estate), die vandaag reeds onder de groep zitten, elk een zelfstandige sub-holding worden met een eigen management en raad van bestuur. Zij situeren zich rechtstreeks onder de holding Hasco Invest, die een investeringsmaatschappij wordt om de verschillende participaties te beheren.”

De structuurveranderingen gaan gepaard met enkele belangrijke wijzigingen in het management. “Na zijn jarenlange inzet voor de groep zal Stefan Baeten de CEO worden van Sustainable Energy Solutions”, stelt Wanten. “Comfort Energy Group krijgt een nieuwe CEO, de heer Tom Lambert.” Francis Wanten zelf wordt uitvoerend voorzitter van de holding Hasco Invest, met een raad van bestuur bestaande uit Dennis Edey, Stefan Baeten en Walter Vankerckhoven. Jef Evers, die al 5 jaar als hoofdcontroller werkte binnen de groep, wordt de nieuwe CFO van de moederholding Hasco Invest.

Stefan Baeten over zijn nieuwe rol: “De energietransitie is primordiaal voor onze samenleving, en daarom zijn we met Hasco Invest al een hele tijd bezig om ons verder te specialiseren in het aanbieden van totaaloplossingen voor het vraagstuk van hernieuwbare energie. Op termijn moeten deze oplossingen een significant deel uitmaken van de totale energiemix die Hasco Invest aanbiedt. We zijn ervan overtuigd dat we met de aanpassing aan de groepsstructuur de business unit Sustainable Energy Solutions kunnen uitbouwen tot een platform dat de referentie zal worden voor zowel bedrijven als particulieren in de Benelux.”

Tom Lambert is verheugd de groep te mogen vervoegen als CEO voor de Comfort Energy Group: “Comfort Energy groeide uit als een ware marktleider binnen de Belux. Maar de ambitie stopt daar niet. Wij willen onze excellente service en oplossingen pan-europees verder uitbreiden en antwoorden bieden op de razendsnelle veranderingen binnen de energiesector naar al onze klanten. Innovatieve energieoplossingen blijvend kunnen aanbieden, zal essentieel zijn in de energievoorziening van de hele samenleving.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.