Krijn Henrotte

Tongeren zet ondernemend talent in het voetlicht

Het Tongers Bedrijf van het Jaar, de beste Tongerse Handels- en Horecazaak én de Tongerse Ondernemer van het Jaar: die vier prijzen worden in het najaar voor het eerst uitgereikt onder de noemer Tungri Awards.

Schepen van Economie, Krijn Henrotte, legt uit: “Het stadsbestuur wil met deze prijzen de lokale ondernemers in de schijnwerpers zetten en hen huldigen voor hun werk en inzet. Bij deze eerste editie worden er awards uitgereikt in vier categorieën: Tongers Bedrijf, Tongerse Handelszaak, Tongerse Horecazaak en Ondernemer van het Jaar. De ondernemingen en ondernemers uit Tongeren kunnen zichzelf of anderen nomineren tot 31 juli 2024 middernacht via deze link.”

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, voegt toe: “Na 3 edities van de Climate Award, waarbij we duurzame projecten in de kijker plaatsen, hebben we besloten het initiatief breder open te trekken naar meerdere categorieën, waarbij klimaat nog steeds een onderdeel blijft.”

De winnaars van de Tungri Awards worden gekozen door een jury van externe deskundigen uit verschillende economische sectoren. De Ondernemer van het Jaar wordt daarnaast ook bepaald door een online stemming. Hierbij kunnen mensen stemmen op drie genomineerde kandidaten, die later bekendgemaakt worden.