Nieuws Limburg Tongerse eitjeskoker koopt voor 1 miljoen machines

Tongerse eitjeskoker koopt voor 1 miljoen machines

Tongerse eitjeskoker koopt voor 1 miljoen machines

Eierhoeve Lecoque in Tongeren, in binnen- en buitenland gekend als leverancier van gekookte en gepelde eieren, heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe machines. “Dat is nodig om ons marktaandeel verder te vergroten,” aldus afgevaardigd bestuurder Jean-Marie Lecoque. “We zijn vandaag vooral actief in de industrie en foodservice, maar merken dat er ook veel interesse is voor onze eieren bij supermarkten. Consumenten zijn immers steeds meer op zoek naar kant-en-klare ‘convenience’-producten. Als ze zelf de eitjes thuis niet meer moeten koken en pellen, kunnen ze rechtstreeks worden verwerkt, bijvoorbeeld als saladecomponent.”

Eierhoeve Lecoque behaalde in 2010 een omzet van iets meer dan 12 miljoen, ongeveer hetzelfde als het jaar voordien. Het bedrijf heeft een capaciteit om ieder uur 50.000 eieren te verwerken. Met de bijkomende focus op de retail, is de ambitie om de volgende stap voortwaarts te zetten duidelijk aanwezig.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer