LRM_GovaertsRecycling_300dpi-9

Toonaangevende plasticproducent overgenomen door nagelnieuw investeringsfonds

C for Growth, het gloednieuwe investeringsfonds van Wouter Uten, Lieven 's Heeren & Co, neemt de aandelen over van Govaerts Recycling in Alken, beter gekend als Govaplast. LRM en U Plastics ondersteunen de overname.

Govaerts Recycling is gekend voor de productie van voorwerpen uit kunststof zoals planken, palen, terrassen, omheiningen, meubilair en speelplaatsitems op basis van ingezamelde plastics. Sinds de oprichting in 1995 heeft het bedrijf al zo'n 7,5 miljard plastic flessen verwerkt tot granulaten om er nadien nieuwe producten van te maken. Een schoolvoorbeeld van het zogenaamde cradle-to-cradle-principe, waarbij geen reststoffen verloren gaan. Govaplast, zoals de commerciële naam luidt, is in de sector een toonaangevende speler in Europa geworden. Tien jaar geleden nam het zelf in Hamont-Achel nog sectorgenoot Belgium Recycling Company over.

Dat het Alkense familiebedrijf in het vizier is gekomen van het investeringsfonds C for Growth is geen toeval. Maarten Bynens, één van de vijf Limburgse ondernemers die het fonds hebben opgericht, is immers ook actief bij U Plastics in Dilsen-Stokkem, een sectorgenoot die ook producten uit kunststof maakt.

Het is samen met U Plastics en de steun van LRM dat C for Growth nu alle aandelen van Govaerts Recycling overneemt. Het doel is de internationale groei van de onderneming verder te stimuleren.
“Govaerts Recycling is de perfecte eerste samenwerking voor C for Growth”, bevestigt Wouter Uten. “Onze plannen reiken ver." Lieven ‘s Heeren vult aan: "We zijn enorm enthousiast om samen met het team van Govaerts Recycling de introductie van nieuwe producten verder uit te werken en de commerciële expansie naar nieuwe markten te versnellen. Want in de circulaire economie zit nog een gigantisch groeipotentieel.”

Marleen Govaerts en haar broer Eddy zien de toekomst verzekerd van het bedrijf dat ze hebben opgericht: “We zijn blij om te zien dat ons circulaire verhaal verdergaat met de hulp van bekwame ondernemers. Ook voor onze medewerkers is het goed om deel uit te maken van een groeiend bedrijf met nieuw potentieel. Door deze stap zijn we ervan overtuigd dat Govaerts Recycling zijn positie als marktleider kan versterken. Op deze manier bieden we een mooie toekomst aan ons team dat we bedanken voor hun jarenlange inzet.”

Ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM stapt mee in het groeitraject. Algemeen directeur Tom Vanham: "We zijn blij dat we een Limburgse parel als Govaerts Recycling in Limburg kunnen houden.”