VCV01477

Toparchitectuur voor flexwerkers aan de Maaskant

In Dilsen-Stokkem staan sinds kort inspirerende vergaderruimtes ter beschikking van freelancers en KMO’s. Initiatiefnemer is Pascal Segers van PAS Interieur, die volgens de gekende architecturale stroming Bauhaus een uniek bedrijfsgebouw heeft neergepoot.

Bauhous (met ou) is een uniek gebouw, geïnspireerd op de filosofie en het vakgebied van Bauhaus. "Dat is een bekende stroming in de architectuur en toegepaste kunsten", weet Pascal Segers. "Het doel van ons project is om inspirerende vergaderruimtes toegankelijk te maken voor freelancers en KMO’s. Dat kan nu in Dilsen-Stokkem."

Een kamer met vier witte muren, enkele stoelen rond een zwarte tafel en met een beetje geluk: een stralende sanseveria links naast de deur. Dat moet de korte beschrijving zijn van de standaard werkplek waarin veel werknemers hun werkweek doorbrengen. "We kunnen er niet omheen dat we met zijn allen dagelijks zitten te staren op ongeveer dezelfde witte muur, wat niet bevorderlijk is voor de creativiteit van ons werk", stelt Segers. "Het is vanuit deze vaststelling dat we met Bauhous willen uitpakken om creatieve bedrijfsruimtes open te stellen voor KMO’s en freelancers. Onder het motto 'Let’s work, let’s meet', kan vanaf 30 januari iedereen gebruik maken van deze inspirerende en werk- en vergaderruimtes."

Segers is er best fier op. “Mooi en praktisch design toegankelijk maken: dat was het ideaal van het Duitse kunstcollectief Bauhaus in het begin van de vorige eeuw. Met resultaat, want hun vernieuwende ideeën vind je nog steeds terug in het hedendaagse design. Daarnaast doen namen van aanhangers als Ludwig Mies van der Rohe, Wassily Kandinsky en Piet Mondriaan vandaag bij velen nog meer dan een belletje rinkelen. Het is in die geest dat we onze eigen Bauhous hebben ontwikkeld. Ook als ontmoetingsplaats tussen de diverse bewoners en bezoekers, heeft ons gebouw zijn functie."