Touring komt naar Tongeren: 40 jobs

De verzekeringstak van Touring, in de volksmond nog altijd het best gekend als Touring Wegenhulp, gaat een satellietkantoor openen in Tongeren. Burgemeester Dewael had tot dusver de naam nog niet willen onthullen van "een belangrijke verzekeraar" die naar de Ambiorixstad zou komen om zowat 40 nieuwe jobs te scheppen.

Het wordt dus Touring Verzekeringen, dat al 15 jaar lang verzekeringen aanbiedt voor zowel auto's, motorfietsen als woningen. Met deze uitbreiding naar Zuid-Limburg wil de Belgische marktleider in directe verzekeringen zowel zijn groei ondersteunen, als de rekrutering van schade- en productiebeheerders vergemakkelijken. De locatie werd gekozen na een onderzoek door het hoofdkantoor, dat zich in Brussel bevindt en daar kampt met een gebrek aan Nederlandstalige vakspecialisten.

Dit nieuwe satelietkantoor wordt op vrijdag 6 mei officieel geopend door onder andere François-Valéry Lecomte, de CEO van Touring Verzekeringen, en uiteraard burgemeester Patrick Dewael. Het bedrijf neemt zijn intrek in het Anicius-park, vlak buiten de ring van Tongeren.