voorgevel_hasselt_2

ToyChamp, Jysk en Action naar nieuw winkelcentrum Hasselt

Op de gloednieuwe locatie van Albert Heijn in Hasselt, tussen BMW van Osch en Metro, zullen zich nog een aantal retailers vestigen. Speelgoedhandel ToyChamp opent er een vestiging, terwijl Action en Jysk hun intrek nemen op de bovenste verdieping van het complex.

Naast Albert Heijn, dat zich op het gelijkvloers nestelt, komt vanaf 7 juni een grote vestiging van ToyChamp. Ondernemersfamilie Nolmans, die destijds nog aan de basis lag van de huidige concurrent Fun, investeert er in een ruimte van 1.500m². "In tijden waarin de retail onder druk staat, en de speelgoedsector in het bijzonder, is het een moedige keuze", zegt CEO Koen Nolmans, die samen met zijn broers ToyChamp heeft opgericht in 2001. (In 2000 werden hun 6 bestaande Nolmans Familiewinkels verkocht aan Mitiska, dat er nadien de keten Fun van gemaakt heeft.). Deze nieuwe ToyChamp wordt het 17de filiaal van de groep, waarvan 10 in Nederland, 7 in België en 6 in Limburg (Hasselt, Sint-Truiden, Genk, Lanaken, Bilzen en Maasmechelen). Het hoofdkantoor bevindt zich in Genk, waar de administratie en logistiek worden afgehandeld. Momenteel worden daar een nieuw distributiecentrum en kantoren gebouwd.

Het nieuwe shoppingcenter zal op de eerste verdieping nog 2 andere retailers huisvesten: Action, dat ook al op de Genkersteenweg zit, en de Deense interieurketen Jysk (reeds aanwezig op de Hasseltweg in Genk) zullen er weldra de deuren openen.