Nieuws Limburg Trimalchio haalt wereldkampioen aan boord

Trimalchio haalt wereldkampioen aan boord

Trimalchio haalt wereldkampioen aan boord

De Hasseltse cateraar Trimalchio haalt met Peter Hiel de wereldkampioen barbecueën in huis. Die zal op feesten en events plaatsnemen achter de Cactus Jack, naar eigen zeggen de Rolls Royce onder de barbecue-toestellen.

Het was in Jamaica dat Peter Hiel, samen met gekende teamgenoten als Peter de Clercq en Peter Van Asbroeck namens ons land de wereldtitel barbecueën op zak stak. Hiel is altijd in de voeding actief gebleven, onder meer met de uitbating van een viswinkel. Als kok ging hij zich toeleggen op de bediening van de Captain Jack. “In België zijn er slechts een vijftal koks die weten hoe dit toestel te bedienen”, zegt hij. “De truc bestaat erin om het vuur zeer goed te beheersen. Er kan gewerkt worden met temperaturen van 30 tot 300 graden en dit in diverse zones.”

Door Hiel in te lijven, wil Trimalchio het niveau van een klassieke barbecue overstijgen. “Er zijn meerdere menu’s samengesteld, waarbij Peter Hiel vooral met grote stukken vlees zal werken”, zegt stichter en zaakvoerder Johan Vanlommel. “Denk dan aan de rug van een varken of van een kalf, bijvoorbeeld. Of grote stukken côte à l’os. En vis natuurlijk, want Peter heeft jaren een viswinkel uitgebaat.”

En nog een nieuwtje: Trimalchio gaat van start met een eigen opleidingscentrum voor bedieningspersoneel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem, Hasselt
Dilsen-Stokkem

Creneau tekent Cordaat on the Beach

Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer