Bullswap2018

Trio start met een “Airbnb voor machines”

Niets is meer vervelend dan dure machines die niet op volle capaciteit kunnen benut worden. De jonge Limburgse ondernemers Michiel Vandeweyer, Laurens Opitek en Jannes Valkeneers komen met een oplossing: Bullswap is een platform voor bedrijven waar vraag en aanbod voor de verhuur van machines gebundeld wordt. Dit is onze Starter van de Week!

Studies wijzen uit dat bouwmachines en andere toestellen 30 tot 50 procent van de tijd gewoon stilstaan. De bedrijven die er eigenaar van zijn, hebben de machines immers niet permanent nodig. Ondertussen lopen wel de kosten voor leasing of afbetaling voort. En dus hebben de Genkse jongelingen een concept bedacht waarbij ze de mosterd gehaald hebben bij toepassingen als Airbnb, waarmee onderbenutte kamers worden verhuurd.

"We zijn een online marktplaats waar enerzijds bedrijven (dus geen particulieren) hun onderbezette en onbenutte bouwmachines kunnen aanbieden en anderzijds de huurders een verzoek kunnen verzenden om de stilstaande machines goedkoper te huren", legt COO Michiel Vandeweyer uit. "Het systeem is duurzaam en doet iedereen besparen op kosten en tijd."

Screening
Vooraleer de verhuurders op Bullswap hun diepladers, graafmachines of heftrucks mogen aanbieden, worden ze gescreend. Dat geldt ook voor de mogelijke huurders. Een akkoord met verzekeringsmaatschappij Allianz is een extra veiligheid voor een zorgeloze transactie.

"Bullswap maakt gebruik van moderne technologie", vult Vandeweyer nog aan. "De zoekmachine is state-of-the-art en het recensie-systeem voor gebruikers zorgt voor gerichte feedback. Er is ook een chatfunctie beschikbaar in geval van vragen."

Steun

Bullswap heeft al meteen hoge ogen gegooid in de starterscommunity. Zo werd het piepjonge bedrijf geselecteerd voor extra ondersteuning door zowel Start it @kbc als door The Birdhouse.