Nieuws Limburg Troch krijgt miljoen van Sioen

Troch krijgt miljoen van Sioen

Troch krijgt miljoen van Sioen

UV Curable Systems (UCS) een bedrijf uit Heusden-Zolder dat een technologie heeft ontwikkeld waarmee verf, inkt en andere producten sneller kunnen drogen door de invloed van licht (UV-straling), is overgenomen door de Belgische industriële groep Sioen. De deal heeft een waarde van ongeveer 1 miljoen euro.

Eigenaar en bezieler van UCS is ondernemer Kurt Troch. Hij richtte het bedrijf 15 jaar geleden op. Voor hem en de 5 personeelsleden in Heusden-Zolder verandert er niet zoveel, aangezien ze allen aan boord blijven.

UCS lijdt al 3 jaar verlies. Een gevolg van de investeringen in een nieuw gebouw, aldus de zaakvoerder. Toch is dat volgens hem niet de reden voor de verkoop. Hij wil zich als chemicus vooral bezighouden met productontwikkeling en kan zich daar in de nieuwe constellatie beter op focussen.

Het beursgenoteerde Sioen gelooft sterk in de toekomst de Limburgse technologie en is vastberaden om hiermee een internationaal cliënteel aan te boren. De divisie Chemicals is gespecialiseerd in additieven en pigmenten om kleuren en andere effecten te creëren in producten als vloerbedekking, lijmen, siliconen, maar ook in voedingsmiddelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.