troch kurt UCS Sioen

Troch krijgt miljoen van Sioen

UV Curable Systems (UCS) een bedrijf uit Heusden-Zolder dat een technologie heeft ontwikkeld waarmee verf, inkt en andere producten sneller kunnen drogen door de invloed van licht (UV-straling), is overgenomen door de Belgische industriële groep Sioen. De deal heeft een waarde van ongeveer 1 miljoen euro.

Eigenaar en bezieler van UCS is ondernemer Kurt Troch. Hij richtte het bedrijf 15 jaar geleden op. Voor hem en de 5 personeelsleden in Heusden-Zolder verandert er niet zoveel, aangezien ze allen aan boord blijven.

UCS lijdt al 3 jaar verlies. Een gevolg van de investeringen in een nieuw gebouw, aldus de zaakvoerder. Toch is dat volgens hem niet de reden voor de verkoop. Hij wil zich als chemicus vooral bezighouden met productontwikkeling en kan zich daar in de nieuwe constellatie beter op focussen.

Het beursgenoteerde Sioen gelooft sterk in de toekomst de Limburgse technologie en is vastberaden om hiermee een internationaal cliënteel aan te boren. De divisie Chemicals is gespecialiseerd in additieven en pigmenten om kleuren en andere effecten te creëren in producten als vloerbedekking, lijmen, siliconen, maar ook in voedingsmiddelen.