Nieuws Limburg Truienaar nu ook nationale Starter van het Jaar

Truienaar nu ook nationale Starter van het Jaar

Truienaar nu ook nationale Starter van het Jaar

Het jonge bedrijf Festicup van Jozef Plevoets en Steven Van Herreweghe heeft na de Limburgse titel van beste starter, nu ook de nationale onderscheiding ontvangen. Festicup maakt onbreekbare bekers uit plastic die kunnen hergebruikt worden op festivals en andere evenementen.

Terwijl duizenden studenten brossen voor een beter klimaat, zijn er ook jongeren die er daadwerkelijk iets aan doen. Zoals de 27-jarige Truienaar Jozef Plevoets. Hij heeft een breed assortiment aangelegd van bekers uit hard plastic die gebruikt worden op events. Daarnaast voorziet Festicup in een mobiele vaatwas, waarmee de ingeleverde cups ter plaatse kunnen gewassen en hergebruikt worden. Het systeem maakt een einde aan de wegwerpbekers en voorkomt dus tonnen aan plastic afval.

Jozef Plevoets en Steven Van Herreweghe kennen elkaar van hun studietijd in Leuven. Ze startten hun bedrijfje in de garage van Plevoets’ ouders in Sint-Truiden en zijn intussen doorgegroeid naar een bedrijfspand in Zonhoven. Uit handen van Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo en zijn Limburgse evenknie Bart Lodewyckx, werd de trofee van nationale Starter van het Jaar donderdag overhandigd. In het prijzenpakket zit tevens een cheque van 1.000 euro. Te spenderen aan drankbonnetjes?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.