Nieuws Limburg Truienaren importeren botermals vlees uit Japan

Truienaren importeren botermals vlees uit Japan

Truienaren importeren botermals vlees uit Japan

OS Meatshop, het bedrijf uit Sint-Truiden van Ben Elen en Ronny Haesen, gaat instaan voor de Europese distributie van Japans Waygu-rundsvlees bij particulieren. De delicatesse komt van het Japanse Itoham Foods Inc., de grootste verwerker en verdeler van Waygu-vlees in Japan.

“De moeilijkheid was vooral om het vlees hier op grote schaal bij particulieren aan de man te kunnen brengen. Daarom hebben wij beslist om een structuur op te zetten voor de verdeling naar alle Europese landen”, stelt Ben Elen. OS Meatshop heeft ervaring met de verre distributie van vlees. Zo werd via vennoot Ronny Haesen al eerder deals voor Ben’s Premium Origine Burger afgesloten in Dubai en in de hele Balkanregio.

“Intussen zijn de tijden erg veranderd en heeft het internet vele mogelijkheden geopend, waaronder de online verkoop,” weet Ronny. “Via een samenwerking met DHL kunnen wij onze producten binnen 24 uur naar alle lidstaten verzenden met leveringstermijnen van 1 à 2 werkdagen. Om de bewaartijd van de Ribeye Steak te maximaliseren, wordt ons Wagyu-vlees handgesneden, ingevroren en vacuüm verpakt om oxidatie en uitdroging te minimaliseren. Zo blijft het vlees in optimale condities voor minstens 3 tot 4 weken.

OS Meatshop verkoopt alleen Wagyu A5, wat de hoogste kwaliteit heeft volgens het beoordelingssysteem in Japan, en verkocht wordt aan 350 euro/kg. Het bedrijf is in volle onderhandeling om ook exclusieve vleeswaren uit andere landen te gaan verdelen.

JCr.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.