Nieuws Limburg Truiens bedrijf vindt fietspad van de toekomst uit

Truiens bedrijf vindt fietspad van de toekomst uit

Truiens bedrijf vindt fietspad van de toekomst uit

Ecobeton Water Technologies, de onderneming die onlangs nog Noël Essers en Luc Jeurissen zag toetreden tot het kapitaal, heeft een gloednieuw product voorgesteld. Climatepath is een fietspad uit beton dat slim inspeelt op het hemelwater. Zo wordt de natuur een handje geholpen terwijl het rijcomfort voor de fietsers verhoogt.

Het was Vlaams minister Lydia Peeters die in Sint-Truiden het eerste milieuvriendelijke fietspad van Ecobeton in gebruik mocht nemen. Een innovatief product. Hilde Cuykx, bestuurder van Ecobeton, legt uit: “De vraag naar meer fietspaden leidt op veel plaatsen tot toenemende verharding. Het Climatepath is het enige fietspad dat daarmee echt rekening houdt. Het biedt oplossingen voor de klimaatuitdagingen, zoals het dalend grondwaterpeil of de hevige regenvallen met daaraan gekoppelde overstromingen.” Dit gebeurt concreet door te bufferen, te filteren, te laten infiltreren en het debiet te remmen.

Het Climatepath maakt deel uit van een nieuw assortiment fietspaden van Ecobeton, de Ecopaths genoemd. “Ze zullen hier in Sint-Truiden geproduceerd worden”, aldus nog Hilde Cuykx. “Voordelen zijn dat ze snel kunnen gelegd worden, er geen verzakkingen zijn, wortelingroei wordt uitgesloten en een levensduur van 60 jaar vooropgesteld wordt.”

Noël Essers ziet nog wel meer voordelen: “Naast de snelle aanlegtijd, waardoor de hinder voor omwonenden beperkt blijft, kunnen er ook eenvoudig werken aan nutsvoorzieningen gebeuren zonder brokken te maken. Elke unit kan immers in tien minuten worden verplaatst door een vacuümzuiger en zo behoudt het fietspad zijn oorspronkelijke, strakke uitzicht.” En tot slot vult Luc Jeurissen nog aan: “Dit fietspad kan ook als voetpad gebruikt worden. Een voorbeeld van duurzaam en groen ondernemen, wat uiterst belangrijk is vandaag de dag.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Jean-Paul H. 2021-11-29 07:27:56

Betreffende de 60 jaren zou ik toch wel willen weten onder welke gebruiksvoorwaarden (max. gewicht) en onderhoudsvoorschriften.

Egidius V. 2021-11-22 20:11:32

door te bufferen, te filteren, te laten infiltreren en het debiet te remmen: ik begrijp dit niet !!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.