Truiens houtbedrijf doet overname in Nederland

Smolders Houtindustrie in Valkenswaard wordt overgenomen door Royer Houtindustrie uit Sint-Truiden. Daarover heeft zaakvoerder Herman Wellens van Royer een akkoord bereikt met de curator, aangezien Smolders onlangs failliet werd verklaard.

Herman WellensRoyer zal onder dezelfde naam en op dezelfde locatie de klanten van Smolders Houtindustrie blijven bedienen. "Met de overname streven we ernaar om zo veel mogelijk continuïteit te bieden aan de opdrachtgevers, werknemers en leveranciers," aldus Herman Wellens. "Door de doorstart blijft een groot gedeelte van de werkgelegenheid behouden. Het is de bedoeling om de productie van Smolders Houtindustrie in Borkel en Schaft verder uit te breiden en te versterken."

De activiteiten van Smolders sluiten aan bij de eigen activiteiten van Royer. "Het machinepark is erg compatibel, waardoor we nu een volledig assortiment kunnen aanbieden," aldus nog Herman Wellens. "Smolders Houtindustrie is bovendien een bedrijf met een enorm rijke geschiedenis die teruggaat tot 1850. Wij zijn erg verheugd dat we die traditie kunnen voortzetten en een nieuwe impuls geven.”

Met deze overname beschikt de groep Royer nu over 4 productievestingen voor houten verpakkingen en realiseert het een geconsolideerde omzet van 18 miljoen euro.