Nieuws Limburg Truiense deur voor hoogste Europese wolkenkrabber

Truiense deur voor hoogste Europese wolkenkrabber

Truiense deur voor hoogste Europese wolkenkrabber

De firma’s Ab-matic en Metava uit Sint-Truiden hebben samen een automatische industriële vouwdeur gemaakt voor de Shard London Bridge, een wolkenkrabber van 310 meter hoogte die meteen de grootste van heel Europa zal worden. Volgende maand zal het project officieel worden ingezegend, zodat het een nieuwe blikvanger wordt voor de miljoenen bezoekers van de Olympische Spelen.

Voor Ab-matic (automatisatie) is dit al het 3° project van deze aard in samenwerking met de firma Metava (metaalwerken) uit Sint-Truiden. Zowel de motoraandrijving als de besturing werden speciaal ontworpen om aan alle Engelse eisen te voldoen. “In dit geval mogen we wel letterlijk stellen dat ‘the sky the limit is’,” zegt zaakvoerder Alexander Beckers.”Wij mogen als Vlamingen niet te verlegen zijn om onze capaciteiten te tonen in het buitenland. We mogen fier zijn om zulke belangrijke uitdagingen aan te durven en tot een goed einde te brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.