020324-Bert Vanweddinhgen 01 kopie

Truiense Japanner wordt hippe Italiaan

Na de sluiting van het Japanse restaurant Nishitan 55 op de Grote Markt in Sint-Truiden gaan de deuren van het pand weldra opnieuw open. In een totaal ander concept weliswaar, want Bart Vanweddingen zal er het Italiaanse restaurant La Cucina in onderbrengen. De zaakvoerder is geen onbekende op deze locatie, want hij had eerder al de leiding over het team van de Japanse voorganger.

Het Japanse hoofdstuk is nu afgesloten voor Bart. “Na zeven maanden trok de Seiji Nishimura, CEO van XCOM Global, de stekker eruit, en dit na een aantal praktische problemen die zich hadden opgestapeld”, zegt hij. “De grootste hinderpaal was het Japanse personeel, dat steevast de aanvraag voor een visum geweigerd zag. Het doel om er een Japanse sterrenzaak van te maken, lukte niet met het personeel van hier. Dat was uiteindelijk de reden van de stopzetting.”

Geluk bij een ongeluk: met de nieuwe zaak ziet Bart zijn droom in vervulling gaan: een Italiaans restaurant op de Grote Markt van Sint-Truiden. Om dat te realiseren nam hij het handelsfonds over van de Japanners en kan hij zijn activiteit als manager en zaakvoeder gewoon verderzetten. “La Cucina wordt een Italiaanse en mediterrane keuken waar vooral met verse producten wordt gewerkt", zegt hij. "Pasta's, groenten en kruiden, diverse soorten vis, schelpdieren en ham: kortom alle specialiteiten die in een zuiderse keuken thuishoren. Daarnaast worden er aangepaste aperitieven en wijnen geserveerd. Het komt er op neer dat het voor mij opnieuw thuiskomen is in een echt gezellig, warm, Italiaans, maar vooral betaalbaar restaurant.”

De opening is voorzien op 22 april, nadat het interieur volledig vernieuwd en aangepast is. Er komt ook een shop met typische Italiaanse producten als kaas, wijnen en attributen allerhande.