Nieuws Limburg Truiense ondernemer haalt 45 miljoen op

Truiense ondernemer haalt 45 miljoen op

Truiense ondernemer haalt 45 miljoen op

Greener Power Solutions, het bedrijf dat is opgericht en wordt geleid door de Truiense ondernemer Dieter Castelein, heeft maar liefst 45 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. De marktleider in de verhuur van mobiele batterijen, met hoofdzetel in Amsterdam, krijgt de injectie van de Nederlandse investeringsmaatschappij DIF Capital Partners.

Sinds de oprichting in 2018 biedt Greener duurzame energieoplossingen aan door mobiele batterijen te verhuren. De vloot bestaat inmiddels uit 60 batterijen met een totale capaciteit van 20 MWh. Doordat Greener vervuilende dieselaggregaten vervangt, werd de afgelopen jaren al bijna 1,5 miljoen liter diesel en 4,5 miljoen kg aan CO2-uitstoot bespaard.

“Toen we met Greener begonnen, wilden we met onze batterijen de tijdelijke energiemarkt opschudden”, vertelt de naar Nederland uitgeweken Truienaar Dieter Castelein, mede-oprichter en CEO van het bedrijf. “Dit doel is bereikt, zo durven we inmiddels wel te zeggen. Er is een grote en snel groeiende vraag naar mobiele energieoplossingen: van bouwplaatsen en tijdelijke netverzwaringen tot mobiele laadstroom en evenementen. De zelf ontwikkelde software die de batterijen aanstuurt, helpt onze klanten bovendien om nog slimmer en zuiniger met hun energieverbruik om te gaan.”

Het succes van de Greener is ook de investeringsmarkt niet ontgaan. Zo pompt de Nederlandse investeringsmaatschappij DIF Capital Partners, met ruim 11 miljard euro onder beheer, maar liefst 45 miljoen in het bedrijf.

“De investering van DIF stelt ons in staat om nieuwe doelen na te jagen en de grote kansen die we voor onze energieoplossingen zien, te gaan verzilveren”, aldus nog Castelein. “We geloven dat tijdelijke energievoorzieningen een grote rol kunnen spelen bij het versnellen van de transitie van fossiel naar duurzaam. Bovendien hebben we de ambitie om op nog grotere schaal klanten helpen bij die verduurzamingsslag. Met deze investering zullen we het team versterken, nieuwe markten betreden en de vloot uitbreiden”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.