190424-Coference 01 kopie 2

Truiense ondernemers geven invulling aan verlaten gebouwen

De Truiense ondernemers Boris Lammens en Thibaut Sente gaan in de binnenstad een oud winkelpand inrichten als flexibele werk- en vergaderplek. Het project wordt Conference genoemd en zal volgens de initiatiefnemers spoedig navolging krijgen in andere interessante panden.

Conference bevindt zich in de Slachthuisstraat in Sint-Truiden, waar vroeger een winkel was gevestigd. Het gebouw stond al 3 jaar te wachten op een nieuwe invulling. “Het is zo dat winkels zich steeds meer gaan concentreren op A-locaties", zegt Thibaut Sente. "Dat wil zeggen dat er in de directe omgeving oudere winkelpanden leeg komen te staan, die kunnen dan dienen om allerlei diensten in onder te brengen." Zoals flexibele werk- en vergaderplekken. Boris Lammens legt uit: "Er is veel vraag naar deze vorm van accommodatie. Sinds corona kennen we een groeiend aantal thuiswerkers en freelancers, die af en toe een moderne, goed uitgeruste, aangename werkplek zoeken. Zo kunnen ze dicht bij huis werken en toch hun privé en werk gescheiden houden."

Met oog op de toekomst streven Lammens en Sente ernaar om meer van deze kleinschalige projecten te realiseren in Sint-Truiden. Eerder creëerden ze ook al een co-working in de Diesterstraat. “Er komen nog wat mooie, historische gebouwen te koop. Dat blijft toch een beetje de droom om een nieuwe, toekomstgerichte invulling aan te geven", besluit Boris.