Truyens geeft na 80 jaar portefeuille door

Zakenkantoor Truyens uit Heusden-Zolder draagt na 80 jaar en 3 generaties, de verzekeringsportefeuille over aan collega Bart Celen, afkomstig uit Beringen. Martin Truyens gaat met pensioen, Annouck kiest voor de vastgoedsector en Axel heeft elders een nieuwe uitdaging gevonden.

Zakenkantoor Truyens werd 80 jaar geleden in Beringen gestart door Theophile Truyens. Zijn zoon Martin breidde vervolgens het klantenbestand verder uit en bracht de zetel van het bedrijf over naar Heusden-Zolder. Met Annouck en Axel Truyens was het verzekeringskantoor in handen van de derde generatie, maar die kiest er nu voor om andere paden te bewandelen. "Er zijn nieuwe uitdagingen op ons pad gekomen, en dat op een moment dat de verzekeringswereld veel complexer is geworden", vertelt Annouck. "Er is een zekere schaalgrootte nodig. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een overnemer."

De keuze is gevallen op F.A. Bart Celen, een verzekeringsmakelaar uit Beringen die zijn kantoor heeft in Diest. De volledige portefeuille wordt overgedragen. De uitvalsbasis in Heusden blijft weliswaar behouden, zodat klanten op hun vertrouwde stek advies kunnen inwinnen.

En hoe gaat het nu met de familie Truyens verder? Martin gaat met pensioen, Annouck richt zich op het vastgoed en Axel is eveneens elders aan de slag gegaan. Zo komt er een einde aan 80 jaar Zakenkantoor Truyens. "Wij verdwijnen dan misschien wel van het toneel, maar voor de klanten verandert er niets. We zijn heel zeker dat F.A. Bart Celen hun dossiers met evenveel zorg en persoonlijke service zal behandelen", weet Annouck. "Ze krijgen er bovendien een ervaren en flexibel team van raadgevers bij, niet alleen in verzekeringen maar ook in beleggingen en persoonlijk financieel advies."

En zo zet de traditie van Truyens zich verder, maar dan onder een ander gesternte...