Nieuws Limburg Tuincentra in vizier van investerings- maatschappijen

Tuincentra in vizier van investerings- maatschappijen

Tuincentra in vizier van investerings- maatschappijen

Het familiale tuincentrum Pelckmans in Lommel wil op termijn nog een bijkomende vestiging bouwen in Limburg. “Maar eerst willen we onze bestaande winkels goed op de rails zetten, aangezien het telkens om heel grote investeringen gaat,” zegt zaakvoerder Tom Pelckmans. De vestiging in Lommel heeft met een omzet van iets meer dan 10 miljoen een minder jaar dan in 2009 achter de rug. “De reden is simpel,” legt Tom Pelckmans uit. “We hebben in Turnhout een nieuwe vestiging gebouwd, waardoor een deel van het cliënteel uit Lommel is overgestapt. Op groepsniveau waren de cijfers echter uitstekend.”


In het assortiment hebben vooral de planten en de potgrond goed gescoord. “Allicht een gevolg van de crisis, waardoor meer mensen thuis vakantie gevierd hebben,” zegt de zaakvoerder nog. “Duurdere goederen in afdelingen als tuinmeubelen en barbecues, hebben het minder goed gedaan. Voor 2011 zijn we hoopvol gestemd. De relatief zachte maanden januari en februari waren uitstekend voor ons. We mikken bijgevolg op nieuwe groeicijfers.”

Het succes van de grote tuincentra is ook investeerders opgevallen. “Het klopt dat investeringsmaatschappijen belangstelling beginnen te tonen voor onze sector,” zegt Pelckmans. “Het zou ons niet verbazen mochten er in dat verband deals worden afgesloten. Zelf kijken we met gezonde interesse naar de wereld rondom ons en willen we intussen verder groeien op eigen kracht. Ik heb hier een kaart naast mij met nog enkele blinde vlekken…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer