Turk bestelt voor miljoen schuiframen bij Ceyssens

Nadat eerder dit jaar een Indische zakenman uit New Delhi beroep deed op Group Ceyssens voor de glazen schuifwanden van zijn supervilla, is het nu de beurt aan een Turkse zakenman die voor zijn villa in Dubai een gelijkaardige oplossing wil. De contractwaarde voor Group Ceyssens bedraagt zo'n miljoen euro.

villa dubai ceyssensCEO Dirk Ceyssens: “Net zoals voor het order uit India liepen ook deze keer de eerste contacten via ons kantoor in Londen dat onze specials, zoals glazen schuifwanden en verwarmd glas, vermarkt naar internationale architectenbureaus. De nieuwe supervilla in Dubai ligt op één van de palmeilanden voor het vermaarde Atlantis-resort." Voor de patio naar het zwembad ontwerpt Group Ceyssens maar liefst 7 glaswanden van 2,5 meter breed bij 6 meter hoog, die in de muur van het centrale gebouw verdwijnen. "Geen sinecure want iedere wand weegt 1,5 ton, zodat het mechanisme feilloos 10,5 ton moet kunnen verplaatsen," legt Ceyssens uit. "Het lastenboek voorziet trouwens nog enkele extra’s: de ondergeleiding van de schuifwanden moet absoluut minimalistisch - lees onzichtbaar - blijven en de volledige constructie moet bestand zijn tegen windsnelheden tot 160 km/uur. De slaapkamer wordt bovendien voorzien van een sliding rooflight: een glazen schuifdak van 8 op 5 meter voor een onbelemmerd zicht op de sterrenhemel."

Hoe gaat Ceyssens hierbij tewerk? "We ontwerpen de volledige constructie in Heusden-Zolder en bouwen ze hier op. De opdrachtgever komt hier zijn goedkeuring geven, waarna we de opstelling demonteren, naar Dubai verschepen om ze ter plaatse met ons eigen team opnieuw op te bouwen. Ook deze referentie zal ongetwijfeld wederom deuren openen naar vergelijkbare exportprojecten met een hoge toegevoegde waarde.”