copain copain (Foto: Dertien)

Twee copains openen restaurant in Bilzen

Copain Copain is de naam van een gloednieuw restaurant dat maandag de deuren opent in het centrum van Bilzen. Zaakvoerders Kevin Huygen en Herbert Ritzen zijn gekende figuren in de stad, wat nu al een garantie op succes biedt.

Kevin Huygen nam afscheid van zijn vorige zaak, tapasrestaurant Barabas, om terug te keren naar het pand uit de beginjaren van zijn carrière: de legendarische brasserie De Schenkerij in de Genutstraat. De locatie in de Galerie Arcade is nu zeer ingrijpend verbouwd tot het nieuwe restaurant Copain Copain. Huygen gaat het avontuur aan met zijn makker Herbert Ritzen, gekend als winkeldirecteur van Carrefour Market in Bilzen.

"Copain Copain is een restaurant dat vooral sharing dishes serveert", legt Ritzen uit. "Voor de lunch hebben we een kaart met volwaardige gerechten, maar ook kleinere porties om te delen met tafelgenoten. Dat aanbod loopt de hele dag door, om 's avonds voor het diner opnieuw enkele klassieke gerechten op tafel te toveren. Er zijn dus diverse formules mogelijk."

Er wordt in Bilzen al wekenlang reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe zaak. "Het was een race tegen de klok om alles klaar te krijgen, maar nu het zover is, kunnen we niet wachten om erin te vliegen", aldus de uitbaters van het nieuwe etablissement.