render kolenhaven beringen weerts

Twee EDC’s goed voor 1.200 jobs in Beringen en Tessenderlo

Aan de Kolenhaven in Beringen én aan de Havenlaan in Tessenlero laat logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel momenteel grote distributiecentra bouwen. Op termijn zullen er hier 1.200 mensen aan de slag kunnen.

Het order om de centra te bouwen werd toegewezen aan (logistiek en vastgoedonderneming) Weerts uit 's Herenelderen, een vaste partner van Kuehne+Nagel. Enkele jaren geleden zette dezelfde combinatie al een logistiek centrum van 85.000 m2 op in Tessenderlo, waar vandaag onder meer juwelen van Swarovski en fietsonderdelen van Shimano worden verdeeld.

Het eerste logistieke complex in Beringen zal na de laatste fase 90.000 m2 groot zijn en vergt een investering van 120 miljoen euro. Er zouden op volle capaciteit 800 mensen kunnen werken. De eerste lichting kan nog dit jaar aan de slag om onder meer voedingsproducten en sportkledij te gaan verdelen.

Een tweede depot van Kuehne+Nagel wordt momenteel gebouwd naast het bestaande complex in Tessenderlo. Het zal 50.000 m2 groot zijn en vanaf februari '24 zowat 400 nieuwe jobs opleveren. Voor deze site werd al een speelgoedfabrikant aangetrokken als klant.