Nieuws Limburg Twee familiale wijnhandels van Monard vloeien samen

Twee familiale wijnhandels van Monard vloeien samen

Twee familiale wijnhandels van Monard vloeien samen

Monard Pro Vino, de gekende specialist in Franse wijnen uit Zonhoven, die geleid wordt door Birgit Monard, bundelt de krachten met het Truiense wijnhuis Ad Bibendum, in handen van Björn Monard. Zo komt er 25 jaar na de opsplitsing van beide bedrijven een reünie van broer en zus tot één grote Limburgse wijnhandel met een aanbod uit alle hoeken van de wereld.

Het is intussen al 50 jaar geleden dat Justin Monard vanuit zijn passie voor wijn het bedrijf Justin Monard Pro Vino oprichtte. Op heel korte tijd wist hij de beste en meest uitzonderlijke wijndomeinen uit Bordeaux en Bourgogne te overtuigen om hun topwijnen in te voeren naar België. Zo werd de onderneming één van de vaandeldragers voor Franse wijnen in ons land. Na het pensioen van Justin Monard in 2004 namen zijn dochters Krista en Birgit de wijnhandel over. Zij kregen de passie en diepgravende kennis van wijn dus van huize uit mee, en bouwden de onderneming doorheen de jaren verder uit. Ook nadat Birgit 4 jaar geleden haar zus Krista uitkocht en alleen verderging, wist Monard Pro Vino de unieke positie in de markt te verstevigen.

Verhuizing naar Spanje
Intussen waren de Björn en Johan Monard, de zonen van Justin, een andere weg ingeslagen. Nu 25 jaar geleden beslisten zij om Ad Bibendum op te richten, een importeur van wijnen uit andere landen dan Frankrijk. De broers wisten systematisch een brede selectie van wijnen uit diverse ‘nieuwe wijnlanden’ aan hun gamma toe te voegen. In dit marktsegment is de onderneming uit Sint-Truiden vandaag één van de leidende spelers in ons land, en overstijgt de omvang zelfs die van ‘zusterbedrijf’ Monard Pro Vino.

Met de aandelenoverdracht en de verhuizing van Johan Monard naar Spanje, enkele maanden geleden, stond Björn Monard er alleen voor in zijn bedrijf. Hij zocht daarom toenadering tot zijn zus Birgit, die in haar wijnhandel intussen ook als enige zaakvoerder actief was. “Al na enkele gesprekken was het duidelijk dat we samen een nieuwe, maar tegelijk erg vertrouwde weg wilden inslaan, met name de fusie tussen onze twee bedrijven”, zeggen Birgit en Björn. “Vandaar dat Ad Bibendum Fine World Wines en Monard Pro Vino voortaan als één onderneming door het leven gaan. We bundelen de krachten, en brengen alle ervaring, leveranciers, connecties en trouwe klanten samen. Zo kunnen we een totaalaanbod bieden van de allerbeste wijnen uit alle noemenswaardige wijnlanden ter wereld. Een unieke formule waar ongetwijfeld muziek in zit. Samen zullen we verder kunnen doorgroeien en onze klanten nog meer wijnpassie en wijnbeleving kunnen brengen.”

De namen van beide wijnhandels blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. De fysieke locatie van Monard Pro Vino verhuist wel naar de gebouwen van Ad Bibendum in Sint-Truiden, waar Birgit Monard haar klanten verder zal van dienst zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.